Projecten

Efficiency onderzoek vestiging Plasticon Polen

Efficiency onderzoek vestiging Plasticon Polen

 

Opdrachtgever:

Plasticon Europe, Polen

Omschrijving:

Plasticon is een internationaal opererende ontwerper en producent van opslag- en transportmiddelen voor corrosieve vloeistoffen. Voor de vestiging in Polen is aan TCPM gevraagd een onderzoek te doen naar de algemene efficiency van de productieorganisatie (ca. 150 man). Focus hierbij lag op kostenverbetering en outputverhoging. Analyse van alle deelprocessen vanuit de lean manufacturing optiek. O.a.: lay-out, product routing, bottleneck utilisatie, lijnbezetting, productieplanning en aansturing, waardetoevoeging van ingezette manuren, etc.

Probleemstelling:

  • analyse van alle deelprocessen binnen de productie-afdeling
  • aanbevelingen per deelproces t.b.v efficiency verbetering/kostenverlaging
  • aanbevelingen overall inrichting van de plant
  • aanbevelingen m.b.t. wijze van plannen/aansturen van de productie (pull planning)

Toegevoegde waarde:

  • kennis van verbetermethodieken
  • ervaring in het uitvoeren en implementeren van efficiency verbetertrajecten
  • praktische insteek en “no nonsense” advisering

Klant aan het woord:

“Plasticon is een bedrijf waar het vakmanschap van haar medewerkers één van de belangrijkste pijlers is. Gezien de aard van het werk is automatisering in het productieproces moeilijk te realiseren. Productie efficiency moet dan ook komen van een goed gestroomlijnde en georganiseerde productie. TCPM is gevraagd Plasticon hierin te adviseren, te beginnen bij onze Poolse vestiging.

Het resultaat is een rapport dat in korte tijd door TCPM werd opgeleverd en dat geheel aan de verwachtingen van Plasticon voldoet. Het implementeren van de bevindingen is de volgende stap waar bij TCPM zeker een rol kan gaan spelen.”
F.J . Groeneveld COO Plasticon Europe

Filter projecten

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 25 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2020 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken