Projecten

Goa Shiplift & Transfer System

Goa Shiplift & Transfer System

Opdrachtgever: Bosch Rexroth B.V., Boxtel

 

Het project:

Een schepenlift, waarmee schepen in en uit het water gehaald worden, bestaat uit een platform dat door lieren gecontroleerd op en neer bewogen wordt. Op het platform rust het schip op bokken (zgn. trestles). Onder deze trestles wordt het transfer systeem gereden, waarna trestles en schip door hydraulische cilinders omhoog getild worden. Vervolgens wordt het schip van het platform de kade opgereden en naar de werkplek gebracht. Het transfer systeem wordt er onderuit gereden en is direct inzetbaar. Het platform meet 120 x 25 meter, is voorzien van een houten dek met rails en tilt schepen tot maximaal 6000 ton. Volledige engineering schepenlift op basis van bestaand en nieuw ontwerp (deels uitbesteed bij partijen binnen en buiten India). De opbouw van scheepslift en transfer systeem vindt plaats op de werf in India. Na in bedrijfstelling, afname door de keurende instantie; Lloyd’s Register.

Specifieke uitdagingen:

  • grootte en complexiteit van het project
  • hoeveelheid & diversiteit aan leveranciers
  • uitbesteding & aansturing van de lokale (Indiase) partijen
  • managen van het contract
  • relatie met main engineer en eindklant

Bijdrage TCPM:

Inbreng van ervaren projectmanager én begeleiding FMEA door veiligheidskundige van TCPM

Toegevoegde waarde TCPM:

Totaalproject, van engineering tot en met eindafname door Lloyd’s Register waarbij vele interne disciplines, maar ook vele externe leveranciers in en buiten India betrokken zijn. Aansturing vanuit diverse invalshoeken (van detail niveau tot helikopterview) vereist alle projectmanagement skills.

 

Filter projecten

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 kantoren in Nederland. We groeien al meer dan 30 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle kantoren

©2022 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken