Projecten

Project installatie 7 zuigercompressoren

Project installatie 7 zuigercompressoren

Opdrachtgever: HOWDEN THOMASSEN COMPRESSORS B.V., RHEDEN

Het project:

Het voorbereiden van installatie en in bedrijfstelling van elf nieuwe zuigercompressoren voor een raffinaderij in India. Zeven van deze door Thomassen gebouwde compressoren zijn, met een vermogen van 13200 kW, de grootste in hun soort ter wereld! De zes cilinder boxer compressoren zijn van model C-85.6. Het gewicht van het carter (frame en krukas, zonder leibanen en cilinders) is ongeveer 40 ton. Elke compressor wordt aangedreven door een 90 ton zware elektromotor met een vermogen van 13,2 MW. De samenstelling van compressor met de E-motor weegt rond 250 ton. De 11 zuigercompressoren worden op vijf verschillende locaties op de raffinaderij in het westen van India geplaatst ter uitbreiding van de capaciteit van de bestaande raffinaderij. Deze uitbreiding is noodzakelijk om aan de toenemende vraag aan olieproducten te voldoen. De voorbereidingen voor de installatie startten in juni en de eerste compressoren zijn in augustus in India geleverd. De eerste volledig samengestelde unit heeft in week 23  een ‘no load’ test ondergaan. Het senior management van de opdrachtgever was bij deze mijlpaal aanwezig. Aansluitend wordt de verdere commissioning van alle elf compressoren uitgevoerd, waarbij het in de planning ligt de volledige installatie in het laatste kwartaal op te leveren. De gehele raffinaderij moet december operationeel zijn.

Bijdrage TCPM:

TCPM leverde het projectmanagement voor deze opdracht.

Toegevoegde waarde TCPM:

De omvang van dit project, de grootte van de machines en de krappe deadlines maken het tot een uitdaging om dit project binnen de gestelde grenzen te realiseren.

 

Filter projecten

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 25 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2020 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken