Projecten

Standaardisatie Generator, Type Smit LNG

Standaardisatie Generator, Type Smit LNG

Opdrachtgever: Alfa Laval Nijmegen B.V.

Alfa Laval Nijmegen B.V. ontwerpt en produceert Inert Gas Systemen (IGS) en Exhaust Gas Cleaning (EGC). Inert Gas Systemen worden toegepast op Gas -,Product Tankers, en FPSO’s. EGC’s zijn uitlaatgas reinigingssystemen die gebruikt worden op schepen die binnen Emission Controlled Areas (ECA’s) varen.

Duur van het project:

Vanaf oktober 2014

Het project:

Onze mechanical engineer is werkzaam voor de afdeling IGS. Hij houdt zich daar bezig met de standaardisatie van een Generator, Type Smit LNG. De afgelopen jaren werden er bij orders telkens de voorgaande orders gekopieerd en vervolgens aangepast. Daardoor waren er tijdens de engineering veel uren nodig. Om dit in de toekomst te voorkomen werkt hij nu aan een nieuwe standaard, die als basis dient voor nieuwe orders. Deze dient modulair opgebouwd te worden zodat mogelijke capaciteiten / uitvoeringen / opties snel en eenvoudig aangepast of toegevoegd kunnen worden.

Bijdrage TCPM:

Als eerste heeft hij de Fuel Oil Pump in diverse capaciteiten en uitvoeringen gestandaardiseerd. Daarna nam hij de standaardisatie van de Generator over van een collega en heeft deze verder afgerond. Alfa Laval begon te werken met Teamcenter. Aangezien dit aan het begin van het project nog niet volledig ingericht was, werden de modellen in eerste instantie “lokaal” opgebouwd en daarna geïmporteerd in Teamcenter. Onze engineer had geen ervaring met Teamcenter, maar wist zich dit pakket snel eigen te maken.

Toegevoegde waarde TCPM:

Door de inzet van onze mechanical engineer werd een deel van het capaciteitsprobleem op de tekenkamer opgelost. Een bijkomend voordeel was, dat hij in 2012 ook al een project voor Alfa Laval gedaan had. Hierdoor was er geen sprake van een lange inwerkperiode en kende hij de noodzaak van goed werkende standaardmodellen.

Filter projecten

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 25 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2020 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken