Projecten

MCC uitbreiding L8P4

MCC uitbreiding L8P4

Opdrachtgever: Wintershall Noordzee B.V.

Wintershall is een internationaal olie- en gasbedrijf met vestigingen op vier continenten. Zij zijn al meer dan 80 jaar actief betrokken bij de exploitatie en productie van ruwe olie en aardgas. Wintershall is een dochteronderneming van het grootste chemiebedrijf ter wereld, BASF.

Het project:

Wintershall exploiteert een twintigtal offshore-installaties in de Noordzee. De meeste Nederlandse platforms worden uit efficiency-oogpunt met een vooruitstrevend radiosurveillance en beheersingssysteem bestuurd vanuit het kantoor in Den Helder. Op een bestaand productieplatform moet een nieuwe onbemand satellietplatform worden gekoppeld. Dit satellietplatform bevindt zich op 19 km van het basisplatform en is niet bemand.

Bijdrage TCPM:

De senior besturingstechnicus van TCPM werd gevraagd de bestaande smart MCC Laagspanningsverdeler van het basisplatform aan te passen. Deze aanpassing bestaat uit uitbreiding van meerdere energiegroepen die vanuit het DCS-systeem worden gecontroleerd. Bij deze aanpassing lag de focus voornamelijk op softwareaanpassingen.

Toegevoegde waarde TCPM:

Onze besturingstechnicus was bekend met het systeem, waardoor de aanpassingen snel én betrouwbaar doorgevoerd konden worden, waarbij de installatie slechts korte tijd buiten bedrijf was.

Filter projecten

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 30 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2021 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken