Projecten

Projectmanagement voor ISBL opwaardering

Projectmanagement voor ISBL opwaardering

OPDRACHTGEVER: HOWDEN THOMASSEN COMPRESSORS

Howden Thomassen Compressors (voorheen Thomassen Compression Systems) is één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van zuigercompressoren. Met meer dan een eeuw ervaring in compressie-oplossingen, leveren zij aan de grote raffinaderijen, de olie- en gasindustrie, petrochemische bedrijven en andere industriële organisaties.

HET PROJECT:

Een klant van Howden Thomassen Compressors investeert in het opwaarderen van zijn raffinaderij voor brandstoffen, binnen het “Diesel DE-sulphurization unit”-project. Na uitvoering van dit project (ISBL) kan de raffinaderij brandstof kan leveren die voldoet aan de Euro II norm. Howden Thomassen Compressors levert vanuit verschillende vestigingen equipment voor deze ombouw. 

Twee compressoren

Howden Thomassen Compressors levert voor het ISBL-project twee compressoren met bijbehorende E-motoren, koelers, vaten, smeerolie systemen en koelwater systemen. Op de raffinaderij zijn de compressoren redundant uitgevoerd, wat betekent dat één van de compressoren stand-by staat terwijl de andere produceert. Iedere compressor heeft drie cilinders, twee cilinders worden als tweetraps compressor voor een bepaald proces gebruikt, terwijl de andere cilinder als ééntraps compressor voor een ander proces wordt gebruikt. De compressoren comprimeren waterstof tot 75bar. Door het explosieve gas en de hoge druk wordt er veel aandacht besteed aan veiligheid in dit soort installaties.

BIJDRAGE TCPM:

Leveren van projectmanagement expertise

TOEGEVOEGDE WAARDE TCPM:

De projectmanager van TCPM coördineerde de werkzaamheden, bewaakte de scope, kwaliteit, planning en het budget. Door het aandeel van in China geproduceerde equipment lag er in dit project veel nadruk op de uitbesteding, coördinatie en opvolging van de leveringen uit China. Dit vergde veel afstemming tussen Howden Thomassen Compressors, de klant en de toeleveranciers. Dankzij zijn inzet kreeg de klant van Howden Thomassen Compressors wat hij verwachtte, binnen de gestelde levertijd.

Filter projecten

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 25 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2020 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken