Projecten

Ontwerp Moreelsebrug Utrecht

Ontwerp Moreelsebrug Utrecht

BSB Staalbouw is gespecialiseerd in engineering, fabricage en montage, maar ook onderhoud van dynamisch belaste staalconstructies. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld bruggen, sluisdeuren, kranen en offshore toepassingen. Elke constructie van BSB Staalbouw is “tailor-made”, exact gebouwd en geleverd volgens de specificaties van de opdrachtgever. 

Moreelsebrug

De Moreelsebrug in Utrecht is een brug voor fietsers en voetgangers tussen de binnenstad en de westkant van de stad. De brug is een belangrijke schakel in het netwerk van hoofdfietsroutes. De totale lengte is circa 275 meter en loopt vanaf de Croeselaan tussen de Knoopkazerne en de Rabobank, over het spoor richting het Moreelsepark. De breedte is zo'n 10 meter. Kenmerkend voor de brug is de rij IJzerbomen op de brug.
BSB Staalbouw kreeg vanwege haar expertise de opdracht om de stalen constructie in het ontwerp van het architectenbureau om te zetten in werktekeningen. Medio 2015 zijn twee engineers van TCPM toegevoegd aan de Engineeringsafdeling van BSB Staalbouw om dit veelomvattende engineeringstraject in grip te houden. 

Planning gehaald 

In nauw overleg met de verschillende interne projectleden is het oorspronkelijke plan van de architect door middel van diverse 3D-modellen gereed gemaakt voor productie. Daarbij ging het om zowel samenstellingen als om losse onderdelen voor de brug. BSB Staalbouw waardeert de door TCPM Interim Professionals geleverde extra capaciteit: “Zonder de inzet van de engineers van TCPM was de planning waarschijnlijk niet gehaald.” De Moreelsebrug is eind 2016 opgeleverd.

Klik hier voor de website van BSB Metaal 

Filter projecten

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 25 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2020 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken