Projecten

Monarch Project (ontwikkeling van actuators)

Monarch Project (ontwikkeling van actuators)

Ontwerpen van de grootste actuator

Tijdens de werkzaamheden bij Emerson heeft de TCPM engineer zich voornamelijk bezighouden met het ontwerp van de grootste actuator, namelijk de size 4000. Alle onderdelen kwamen hierbij aan bod  (huizen, end caps, zuigers, assen, etc.).

Emerson is fabrikant van actuators voor de bediening van flowkleppen in leidingwerk. In het leidingwerk is een as gemonteerd op de flowklep en bevestigd in het huis van de actuator. Door middel van twee zuigers die in het huis zitten kan de as 90 graden draaien waardoor de flowklep open of dicht gaat. De zuigers kunnen door luchtdruk of veren lineair verplaatst worden waardoor de as (en dus de flowklep) roteert. Emerson produceert en ontwikkelt dus niet de as en de flowklep, maar puur de aandrijving (actuator) hiervan.

 

De uitdaging is te komen tot een compromis

De ontwikkeling betrof het finetunen en optimaliseren van de onderdelen ten opzichte van elkaar. Het optimaliseren van het ene onderdeel gaat vaak ten koste van een ander onderdeel. De uitdaging is het komen tot een compromis waarbij de gehele actuator optimaal is ontworpen. Nu het ontwerp van de size 4000 in de eindfase is beland, is het zaak de laatste puntjes op de "i" te zetten.

Het inzetten van engineerings expertise voor de ontwikkeling van vier verschillende actuators, namelijk de sizes 0950, 1600, 2500 en 4000.

 

De engineer van TCPM paste uitstekend in ons projectteam

"Wij zijn erg tevreden over de samenwerking; de engineer TCPM was flexibel, snel inzetbaar en paste uitstekend in ons projectteam, aldus Emerson."

Filter projecten

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 25 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2020 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken