Projectmanagement

Project-, programmamanagement van industriële projecten

Industriële projecten worden steeds complexer en tegelijkertijd spelen veiligheid, duurzaamheid en kosten een steeds belangrijkere rol. Om zaken als risico’s, planning, kosten en kwaliteit goed te kunnen beheersen, is een gedegen projectstructuur en effectief project management van essentieel belang.

Bij TCPM staan we voor een pragmatisch aanpak van de projecten

Onze projectmanagers durven over grenzen heen te kijken, waardoor we altijd net dat beetje extra leveren. Door ervaring, specialistische kennis, heldere communicatie en persoonlijke gedrevenheid weten zij industriële projecten succesvol te leiden.

SAMENWERKEN MET TCPM VOOR DE BEST RENDERENDE OPLOSSING

Samen met de opdrachtgever kijken wij graag naar het betreffende project en sparren we over een geschikte aanpak. Afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project zal er in samenspraak met onze opdrachtgever een projectplan worden gemaakt. We zijn er trots op dat we met vele opdrachtgevers een langdurige relatie hebben.  Dankzij wederzijds vertrouwen vormen wij voor hen een stabiele factor. Een prettige samenwerking maakt dat wij eenvoudig in kunnen spelen op specifieke behoeften en snel de benodigde kennis en kunde in kunnen schakelen.

Onze projectmanagers zorgen dat projecten efficiënt uitgevoerd worden en het beoogde resultaat bereiken. Vanuit een strategisch plan worden projecten gestructureerd aangepakt. De focus ligt op een goede beheersing van de risico’s, kosten en kwaliteit. Maar ook veiligheid, duurzaamheid en goed contact met stakeholders hebben hun aandacht. Vanuit een oplossingsgerichte visie kunnen zij het verschil maken bij zowel projectmanagement als -advies, maar ook bij implementatie en optimalisatie van projectmatige processen.

Eigenschappen van een TCPM projectmanager zijn

 • ervaren in management van industriële projecten
 • gecertificeerde projectmanagers
 • lef, stapje extra en ook pragmatisch
 • oplossingsgericht / projectresultaat leading
 • communicatief en commercieel vaardig
 • kennis delen zit in ons DNA
 • technisch achtergrond

BENUT ONZE EXPERTISE

Op zoek naar naar een partner voor het management van uw projecten?

Neem dan contact op met Theo Jonker, adviseur Projectmanagement bij TCPM.

Theo Jonker commericeel adviseur projectmanagement

Werkwijze
We zijn flexibel. Onze PM-ers zijn gecertificeerd maar passen zich snel aan uw werkprocessen. Voor onze eigen projecten hebben we een eigen way of work ontwikkeld. Onze toegevoegde waarde ligt in het feit dat we kennis hebben van zowel engineering, projectmanagement als industriële veiligheid. Die kennis bundelen we in het TCPM Framework, een integrale ontwerpmethodiek. Of het nu gaat om een nieuw ontwerp of om het optimaliseren van een bestaand ontwerp, met het TCPM Framework volgen onze engineers bij elke opdracht steeds eenzelfde eenduidige en beproefde werkwijze. Zo bent u verzekerd van het best renderende productie(hulp)middel dat voldoet aan de betreffende wettelijke eisen.

Methodieken

Onze projectmanagers zijn bekend met de volgende methodieken:

 • PRINCE2
 • PMI
 • IPMA
Kennisgebieden

Onze projectmanagers zijn bekwaam in de volgende kennisgebieden:

 • Contractmanagement
 • Risicomanagement
 • Configuratiemanagement