Nieuws

Aggregaten voor olieplatform
dinsdag, 07 juli 2015 10:20

Aggregaten voor olieplatform

Fischcon begon in 1981 als een bouwer van mobiele brandblusinstallatie en diesel aangedreven stand-alone installaties voor de on- en offshore en maritieme wereld. Fischcon groeide uit tot een ervaren leverancier en "Packager" voor hoge capaciteit brandblusinstallaties, generatorsetsen  hydraulic power packs voor de olie- en gasindustrie en de maritieme sector. Fischcon, dochter van Pon sinds 2007, kreeg via Pon Power Scandinavië (Olso, Noorwegen) de opdracht voor de levering van een Emergency- en een Essential noodstroom-dieselaggregaten (EDG en ESG) voor het nieuwe Gina Krog platform van Statoil.

Beide aggregaten zullen als back-up stroomvoorziening dienen voor de gasturbines op het productie platform Gina Krog, dat zal worden geëxploiteerd voor de kust van Stavanger, Noorwegen.

Het project is opgedeeld tussen twee Pon-filialen. Albert Pouw - projectmanager bij TCPM - is verantwoordelijk voor de Emergency generator (EDG) van dit grote project, waar hij sinds december 2013 aan werkt. Zijn team werkt aan de Emergency Genset (EDG) Deze EDG wordt samengebouwd in een aangepaste behuizing (custom made container), waarin behalve de generatorset met een 12-cilinder CATERPILLAR-motor met een nominaal vermogen van 1,7MW(e), alle bijbehorende sub-systemen, zoals de besturing, HVAC, motor diesel-, smeerolie en koel- en brandblussystemen, zijn opgenomen. Hiervoor voert Fischcon alle engineering, inkoop, constructie, assemblage en testen in-house uit.

Hij vertelt enthousiast over de uitdagingen die dit project biedt: "Statoil eist dat leveranciers voldoen aan specifieke normen, in het bijzonder ISO 3834-2 en strikte NORSOK / Statoil voorschriften. Fischcon had deze certificeringen nog niet, maar behaalde de ISO 3834-2 certificering binnen een paar maanden en al haar lassers en lasprocedures zijn nu gecertificeerd. Ook de coating aan de buitenzijde van de behuizing moest aan de zware NORSOK-eisen voldoen. Als langdurige bescherming tegen corrosie op het Noorse Plat hebben we hiervoor Thermal Sprayed Aluminium als coating gebruikt."

Strikte eisen

"Daarnaast stelt Statoil strikte eisen in verband met het maximale geluid en de koeling. Het maximale geluidsniveau buiten de behuizing mag nooit hoger zijn dan 75dB. De verschillende radiator koelers zijn op maat gemaakt voor de koeling van uitlaatgassen, HVAC-koeling en CATERPILLAR motorkoeling. Daarnaast wordt er buiten de behuizing een speciaal bluswatersysteem worden geplaatst", vervolgt hij. "Wanneer voltooid zal de EDG-container ruim 12 x 4,5 x 5m groot zijn en weegt zij ruim 80 ton."

Cultuurverschillen

De cultuurverschillen tussen de leveranciers van verschillende nationaliteiten, geven dit project nog wat extra complexiteit, volgens Albert. "We moeten daar echt aan wennen en ook de planning hierop aanpassen. Dat lukt niet altijd even goed. Helaas hebben we mede daardoor ook vertraging opgelopen."

Wijziging in structuur verbetert de voortgang

Om de twee sub-projecten beter te kunnen stroomlijnen, is er op een bepaald moment bewust voor gekozen ze als twee afzonderlijke projecten te behandelen met ieder zijn eigen ‘dedicated’ projectteam met engineers, inkoop, QC en productie-locaties, Fischcon (Vianen) voor de EDG en Topec (Papendrecht) voor de ESG. Daarbij werden ook de communicatielijnen veranderd. Dit is de doorloopsnelheid van beide projecten ten goede gekomen. Als projectmanager is Albert nog steeds op de hoogte van alle communicatie, maar niet meer alle communicatie loopt direct via hem. Voor hem geeft dit ook meer ruimte om zich te focussen op het leiden van het project.

Inmiddels nadert het project het einde: de eind-inspectie alsmede de integrale testfase (FAT) van de EDG met de opdrachtgever, DSME (de bouwer van het gehele platform in Zuid-Korea), Aker Engineering (projectteam in Kuala Lumpur) en STATOIL (eindklant & operator) zijn inmiddels met succes afgerond.

De laatste restpunten worden weggewerkt, waarna de hele installatie kan worden geconserveerd en gereed gemaakt voor verschepen naar Zuid-Korea, naar verwachting voor deze zomer.

De ESG is reeds onderweg naar de werf van DSME in Zuid-Korea. Voor het laatste nieuws over dit project en andere diensten van Fischcon verwijzen wij u naar de website van Fischcon

 

Laatst aangepast op vrijdag, 07 juli 2017 14:47

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 30 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2021 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken