Nieuws

Monarch - actuators voor Oil- & Gassector
vrijdag, 19 februari 2016 10:29

Monarch - actuators voor Oil- & Gassector

Emerson Valve Automation levert wereldwijd actuators (pneumatische, hydraulische, gas-hydraulische of elektrische aandrijvingen) om open/dicht kleppen voor de procesindustrie te automatiseren.  Dit gaat vanaf een levering van een enkelvoudige actuator voor een eenvoudige aan/uit klep tot een complete levering om alle kleppen in een proces, fabriek, booreiland….etc te automatiseren. Dit kan zijn inclusief engineering, productie, besturing, installatie en service.


Emerson Process Management

In Hengelo (OV) zit het Europese projectenbureau waar de actuators worden ontwikkeld. Voor de ontwikkeling van een nieuwe serie actuators werd de ondersteuning van een constructeur van TCPM ingeschakeld.

Voor de ontwikkeling van een nieuwe serie, is het belangrijk dat de nieuwe actuators in één keer goed ontworpen worden. Alle onderdelen moeten precies goed zijn en passen. Onze constructeur legt uit: “Wanneer een gietmal namelijk gemaakt is en er daarna pas een ontwikkelfout ontdekt wordt, is deze mal onbruikbaar. En het maken van de mallen is een kostbare bezigheid… Daarom is het van belang om alle onderdelen goed op elkaar af te stemmen en de toleranties in de afwijkingen goed in de gaten te houden. Emerson heeft voor het doorrekenen van de tolerantie-afwijkingen een mooi systeem ontwikkeld.”

Langdurig proces

Het totale ontwikkeltraject van een nieuwe serie actuators duurt jaren en vindt niet alleen plaats in Hengelo. Ook in, bijvoorbeeld, India worden onderdelen ontwikkeld. Onze constructeur heeft in totaal ruim anderhalf jaar aan deze serie mee gewerkt. Voor het grootste exemplaar actuator in de serie ontwierp hij alle onderdelen en zorgde ervoor dat deze goed op elkaar afgestemd werden. Daarnaast ontwikkelde hij ook mee aan de drie kleinere modellen in de serie. Hierbij hield hij zich voornamelijk bezig met de huizen, zuigers, assen en toebehoren daarvan.

Dat het project een internationaal tintje had, was voor onze constructeur een nieuwe ervaring. “Maar daar heb ik wel heel veel van geleerd,” zegt hij, “van het hele project, trouwens! Ik kijk er met een prettig gevoel op terug en vond het eigenlijk wel jammer dat het project afgerond was.”

Ook Emerson is tevreden over de samenwerking. Edwin Schreuder, Director of Engineering bij Emerson, zegt daarover: “De constructeur van TCPM pakt nieuwe dingen snel op. Door zijn flexibele houding en zijn bereidheid om anderen te helpen, paste hij ook goed in de groep. Een volgende keer doe ik graag weer een beroep op TCPM.”

Laatst aangepast op donderdag, 17 november 2016 09:25

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 30 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2021 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken