Nieuws

CO Boilers voor project in Maleisië
woensdag, 11 januari 2017 08:09

CO Boilers voor project in Maleisië

NEM Industrial and Utility Boilers biedt op maat gemaakte oplossingen voor industriële toepassingen en nutsbedrijven, zoals Process en CO Boilers voor raffinaderijen en petrochemische industrie. NEM biedt met de CO Boilers aantrekkelijke oplossingen voor energiewinning uit afvalgassen en restwarmte uit een breed scala van processen. Deze boilersystemen worden gebruikt om laag calorische gassen te verbranden. Aangezien dergelijke systemen een belangrijk onderdeel van deze processen vormen, is de betrouwbaarheid van de ketel belangrijk voor de integriteit van de gehele installatie.

In het kader van een project in Maleisië realiseert NEM IUB twee CO Boilers met combustors voor de klant. “Normaal vindt de realisatie en opbouw van een CO Boiler plaats op de site, maar in dit geval bouwen we het complete package op de yard van onze Taiwanese subcontractor en worden 2 complete boilers en combustors verscheept naar de site van de klant in Maleisië. Onder het mom van constructability werken we zoveel mogelijk prefab en komt het geheel vrijwel afgemonteerd aan. Daar komt aardig wat werk en kracht bij kijken: een boilerunit is ongeveer 27 meter lang bij 17 meter breed en 28 meter hoog en weegt zo’n tweeduizend ton. Daarmee wordt het meteen het zwaarste dat we ooit aan één stuk geleverd hebben. Daarnaast verschepen we op datzelfde moment de combustor die ook nog eens achttien meter lang bij twaalf meter breed en tien meter hoog is en ongeveer 350 ton weegt. Tot slot leveren we nog losse ducts en platforms mee,” vertelt de projectmanager die namens TCPM bij dit project betrokken is.

Continue communicatie

Onze projectmanager raakte bij het project betrokken toen de engineering bijna halverwege was en de eerste aankopen verricht waren. Zijn dagen zijn dan ook gevuld met continue communicatie met de klant van NEM en de interne afstemming met de project engineers en planner. Samen met de inkoopafdeling houdt hij de deelleveringen in de gaten, om ervoor te zorgen dat het tijdsschema niet overschreden wordt. Ook de eventuele verschillen in de specs van NEM en de verwachtingen van de klant, moet hij op tijd weten te managen.

Levertijd en assemblage

De levertijd is de één van de uitdagingen binnen dit project. NEM verwacht beide boilers en combustors eind 2016 te leveren. Zij werken samen met een professionele subcontractor die –samen met de supervisors en quality inspectors van NEM- erg gemotiveerd zijn om de levertijd te halen. Dankzij gezamenlijke inspanningen, loopt het project nu in totaal twee weken vóór op schema.

Zodra de boilers en combustors op het schip staan, is de levering van NEM in principe afgerond. Na het laden van de 1e boiler met combustor in Taiwan, vaart het schip in ongeveer vijf dagen naar Maleisië. Na uitladen vaart het schip terug om de 2e set in Taiwan op te halen en ook naar Maleisië te brengen.
Daar gaan de boilers deel uitmaken van een nieuwe plant in Johor Tanjung Setapa, bij de grens met Singapore. De klant zorgt zelf voor het ontladen van het schip en bouwt de combustors aan de boilers. De klant assembleert zelf, maar NEM verleent ter plekke nog wel supervisor-diensten om assistentie te verlenen en vakkennis in te brengen.

 

Laatst aangepast op vrijdag, 03 maart 2017 11:23

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 25 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2020 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken