Nieuws

Ontwerp Moreelsebrug Utrecht
maandag, 28 augustus 2017 09:26

Ontwerp Moreelsebrug Utrecht

BSB Staalbouw is gespecialiseerd in engineering, fabricage en montage, maar ook onderhoud van dynamisch belaste staalconstructies. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld bruggen, sluisdeuren, kranen en offshore toepassingen. Elke constructie van BSB Staalbouw is “tailor-made”, exact gebouwd en geleverd volgens de specificaties van de opdrachtgever. 

Moreelsebrug

De Moreelsebrug in Utrecht is een brug voor fietsers en voetgangers tussen de binnenstad en de westkant van de stad. De brug is een belangrijke schakel in het netwerk van hoofdfietsroutes. De totale lengte is circa 275 meter en loopt vanaf de Croeselaan tussen de Knoopkazerne en de Rabobank, over het spoor richting het Moreelsepark. De breedte is zo'n 10 meter. Kenmerkend voor de brug is de rij IJzerbomen op de brug.
BSB Staalbouw kreeg vanwege haar expertise de opdracht om de stalen constructie in het ontwerp van het architectenbureau om te zetten in werktekeningen. Medio 2015 zijn twee engineers van TCPM toegevoegd aan de Engineeringsafdeling van BSB Staalbouw om dit veelomvattende engineeringstraject in grip te houden. 

Planning gehaald 

In nauw overleg met de verschillende interne projectleden is het oorspronkelijke plan van de architect door middel van diverse 3D-modellen gereed gemaakt voor productie. Daarbij ging het om zowel samenstellingen als om losse onderdelen voor de brug. BSB Staalbouw waardeert de door TCPM Interim Professionals geleverde extra capaciteit: “Zonder de inzet van de engineers van TCPM was de planning waarschijnlijk niet gehaald.” De Moreelsebrug is eind 2016 opgeleverd.

Laatst aangepast op vrijdag, 03 november 2017 13:07

Over ons

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat al meer dan 25 jaar zaken graag in beweging houdt. Uw zaken. Dat doen wij inmiddels met circa 200 medewerkers vanuit 5 vestigingen in Nederland. Onze expertises zijn: Engineering (in-house / on-site), Industriële veiligheid en Projectmanagement. Wij werken aan uw projecten vanuit één van onze kantoren (in-house) of bij u op locatie (on-site). Net wat u wilt! Onze kennis van de marktsegmenten Food, Pharma, Capital Goods, Energy en Marine & Offshore zetten wij graag voor u in.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Wilmersdorf 9
7327 AD APELDOORN

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

© 2018 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken