Nieuws

Kennis delen: afdeling Projectmanagement op bezoek bij Frames (FES)
vrijdag, 22 september 2017 10:05

Kennis delen: afdeling Projectmanagement op bezoek bij Frames (FES)

Donderdagmiddag 14 september j.l. was er een periodieke bijeenkomst van de projectmanagementafdeling van TCPM. Ditmaal op de projectlocatie van één van de TCPM projectmanagers - Alte Nijhuis -  bij FRAMES in Alpen aan de Rijn.

Behalve het informele karakter van dergelijke bijeenkomsten, is het voornaamste doel om onderling ervaringen uit te wisselen op het vakgebied van projectmanagement, gevoed door de praktijk bij onze diverse opdrachtgevers. De projectmanagers van TCPM zijn jaarlijks betrokken bij tientallen industriële projecten over de hele wereld. Elk project kent z’n eigen dynamiek en z’n eigen uitdagingen. Het gezamenlijk delen van de ervaringen die we opdoen tijdens deze projecten draagt bij tot de continue verdere ontwikkeling van onze PM-ers.

FRAMES is zo’n 30 jaar geleden opgericht en begonnen met het ontwerp en leveren van zogenaamde gas-separators – een filtratietechniek t.b.v. het scheiden van gas en vloeistof (incl. vaste deeltjes) – direct downstream de zogenaamde ‘wellhead’, de gasbron (put), ten behoeve van de gas- & olie-industrie.

Kort daarna werden de eerste warmtewisselaars ontworpen & gebouwd, eveneens voor de gas- & olie-industrie, in de jaren daarna gevolgd door volledige gas-behandelings-installaties.

Donderdag 14 september j.l. waren we met de projectmanagement-afdeling van TCPM te gast bij dit mooie bedrijf, alwaar Alte Nijhuis met zijn team voor één van haar klanten bezig is met de bouw van 3 zogenaamde ‘Wellsite skids’. Na een periode van ca. 1 jaar, waarin het definitieve ontwerp is afgestemd met de klant,  is de bouw van de eerste 3 Wellsite skids midden dit jaar gestart en kon onze projectmanager Alte Nijhuis ons in de assemblage hal rondleiden en nadere toelichting geven en vragen beantwoorden. De verwachting is dat deze skids nog voor einde van dit jaar zullen zijn afgebouwd en getest (af-fabriek, FAT), om vervolgens te worden getransporteerd naar het Midden-Oosten voor installatie, aansluiting & testen (on-site), alvorens in productie te kunnen gaan.

Tijdens de bijeenkomst werd er stil gestaan bij de diverse uitdagingen die het project met zich mee brengt.  Ondanks een strak tijdschema kijken we terug op een zeer interessante en bovenal leerzame bijeenkomst waarin ruimte was voor een vakinhoudelijke discussie en ook werd stil gestaan bij de verdere ontwikkeling van de TCPM Projectmanagement-afdeling.  

Aansluitend is er in het restaurant van Avi-Fauna een heerlijk diner genuttigd. De planning is om op afzienbare termijn een volgende PM-bijeenkomst te organiseren op de project-locatie van Roman Antonowycz, op de productielocatie van Heineken te ’s Hertogenbosch.

Kijk voor meer info m.b.t. deze klant op http://www.frames-group.com

f2

Laatst aangepast op woensdag, 27 september 2017 09:19

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 30 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2021 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken