Nieuws

Young Engineers Werkgroep Young Engineers Werkgroep
dinsdag, 14 november 2017 12:13

TCPM start Young Engineers Werkgroep

Veel startende engineers van TCPM willen zich verder ontwikkelen. Startende engineers zijn leergierig en zoeken de weg binnen TCPM, maar ook bij de opdrachtgever. Er komt veel op ze af en het is goed om deze ervaringen met elkaar te delen. Eén van onze engineers uit de regio Zuid, opperde het idee om een werkgroep te beginnen voor startende engineers, aangezien deze engineers over verschillende kennis beschikken en beginnersfouten van gelijke aard maken, waardoor ze veel van elkaar kunnen leren.

Een senior engineer van de regio Zuid, heeft het initiatief genomen om de werkgroep te leiden, aangezien een senior veel kennis van TCPM heeft en zijn weg binnen TCPM goed weet te vinden. Met behulp van deze senior engineer kijken we naar de kennisgebieden binnen TCPM en wie de werkgroep met specifieke onderwerpen kan helpen.

Doel

Het doel is om de startende engineer bekend te maken met TCPM, maar vooral ook te laten zien welke werkzaamheden hem/haar te wachten staat. Bij deelname aan de werkgroep wordt er een eigen bijdrage van iedere engineer verwacht. Iedereen geeft zijn/haar input in de sessies en geeft aan wat hij/zij nog graag aan kennis wil vergaren.
Er worden een aantal sessies per jaar georganiseerd, met enerzijds een vakinhoudelijke invulling, waarbij een gastspreker zijn kennis deelt en anderzijds brengen engineers eigen onderwerpen naar keuze in.

Eerste sessies succes

De eerste sessies van de werkgroep hebben inmiddels plaatsgevonden met de onderwerpen Machineveiligheid en risicoanalyse. Bert Severijnen, adviseur veiligheid van TCPM, heeft een korte workshop gegeven, waardoor iedereen nu beschikt over basiskennis op het gebied van industriële veiligheid. Na de workshop is Bert beschikbaar voor eventuele vragen en kennisdeling, een mooie gelegenheid om kennis en opgedane ervaringen uit te wisselen.

Conclusie: de eerste sessies waren een groot succes en iedereen kijkt uit naar de volgende sessie!

Laatst aangepast op dinsdag, 14 november 2017 13:44

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 25 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2020 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken