Medewerkers over TCPM

Arfidah - mechanical engineer

‘Slim nadenken over oplossingen, dat sluit het beste bij me aan’

Bij de 27-jarige Arfidah Beset zit techniek ingebakken. Na afronding van de hbo-studie vliegtuigtechnologie en een snuffelstage bij KLM wilde ze haar horizon verbreden en verschillende bedrijven van binnen leren kennen. Geen wonder dat ze koos voor TCPM, waar ze alweer bijna vijf jaar in dienst is als mechanical engineer. ‘Ik vind het altijd mooi om te weten hoe iets in elkaar zit en hoe het beter kan. Die optimalisatieslag, daar haal ik veel voldoening uit.’

Recent verrichtte Arfidah een opdracht bij Bosch Rexroth in Boxtel, toonaangevend specialist in aandrijf- en besturingstechniek met ruim 65 jaar ervaring in nationale en internationale markten. In Nederland kent het bedrijf diverse competence centers voor onder meer Semicon & Electronics, Motion Systems, Marine & Offshore en Specialized Service. De focus ligt op de machine- en installatiebouw wereldwijd. “Ik houd me bezig met FEM-analyses voor de constructie van het ‘advanced drive system’ (ADS), een simulatiesysteem voor het testen van auto’s. Dankzij die simulaties hoeven auto’s niet op de weg getest te worden, wat resulteert in minder slijtage aan de auto”, vertelt ze.

Krachtenanalyse
Aan de hand van de FEM-analyse onderzoekt Arfidah of een constructie voldoende sterk en stijf is en aan de klantspecifieke eisen voldoet als er bepaalde krachten op komen. “Hoe sterk is een las en als die niet sterk genoeg is, kijk ik hoe je dat in de constructie anders kunt oplossen. Hiervoor bepaal ik de krachten en simuleer die in het FEM-model om te zien welke resultaten dat oplevert”, verklaart ze. “Slim nadenken over oplossingen, dat sluit het beste bij me aan.” De simulatiesystemen, die Bosch Rexroth produceert voor autoproducenten, worden niet in serie gemaakt, maar als one-offs, met steeds andere specificaties.

Afwisseling
Van jongs af aan had Arfidah interesse in techniek. “Als kind zei ik altijd al: ik wil vliegtuig rijden. Daar is het niet van gekomen, maar hoe zoiets groots en zwaars de lucht in kan, fascineert me, vandaar mijn keuze. Dat past overigens bij meer sectoren, vandaar dat ik bij TCPM helemaal op mijn plek zit. Ik krijg de kans om bij verschillende bedrijven te kijken wat er gebeurt”, zegt ze. “Die afwisseling in het werk is een belangrijk pluspunt voor mij. Je kunt onderzoeken wat je leuk vindt en zit niet vast bij één bedrijf. Als het een keer niet klikt, kun je makkelijk switchen.”

Zoeken

Laatste nieuws

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland. We groeien al meer dan 25 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle vestigingen

©2020 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken