Indrukwekkend kijkje in de keuken bij ASML

Bedrijfsbezoek ASML TCPM

De Young Engineers van kantoor Zuid brachten dinsdag 20 september een bezoek aan ASML in Veldhoven. Onder leiding van TCPM’ers Eva en Marc, die een project voor deze opdrachtgever doen, kregen ze inzicht in de werkwijze van hét Nederlandse hightechbedrijf en de technologische innovaties waaraan ze hier werken.

TCPM bij ASML

Experience Center

Na een algemene introductie van het bedrijf stapten ze via het interactieve Experience Center de wereld van toonaangevende hightech binnen. Onze Young Engineers doorliepen de geschiedenis van vele technologische ontwikkelingen en hoorden meer over de groei die ASML zelf door de jaren heen heeft doorgemaakt.

Vervolgens raakten ze geïnspireerd door de presentatie van productietechnologieën, zoals de verschillende processtappen die er gemaakt worden bij het printen van een chip. Aan de hand van een schaalmodel werd het belang van het plaatsen van verschillende laagjes op elkaar duidelijk. Met een VR-bril doken ze in een EUV-machine om op een bijzondere manier te ontdekken hoe deze in elkaar steekt.

Experience Center ASML TCPM

Zeer interessant waren de machineonderdelen die hier tentoongesteld werden, waaronder wafers en reticles (componenten voor chipmachines), een spiegel van tin bron en een REMA (Reticle Masking) unit die daadwerkelijk in beweging is.

De groep blikt terug op een indrukwekkend, waardevol en leerzaam kijkje in de keuken bij deze vooraanstaande leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie.

Bekijk onze projecten

Alva Laval Alfa Laval gaat voor de max bij nieuwe scrubber
BD Kiestra project engineering TCPM Insourcing van een zelf ontworpen laboratoriumsysteem