Ondersteuning aan Solar Boat Twente werpt zijn vruchten af

 

Als kennispartner van Solar Boat Twente ondersteunen wij het studententeam van Universiteit Twente bij het optimaliseren van hun zonneboot. Dit werpt inmiddels zijn vruchten af. In maart van dit jaar ging de solar boat bij de haven van Enschede te water, om met name de nieuwe foils te beoordelen. Na de positieve resultaten op rustig water werd de ‘vliegende boot’ vervolgens ook succesvol getest op het Ketelmeer in Flevoland

Kickstart van de samenwerking

Sinds de start van het partnership, in de zomer van 2022, vindt er veel samenwerking plaats tussen TCPM en Solar Boat Twente. Het begon destijds met een interessante kickstart op ons kantoor in Apeldoorn. Ze kregen een introductie over TCPM, gevolgd door een projectmanagementworkshop en het leren kennen van het TCPM-framework. Dit is onze integrale ontwerpmethode, om first time right engineering te bereiken, inclusief Prince II en het ontwerp voor six sigma toolbox. Daarna konden de subteams een risicoanalyse maken voor de verschillende onderdelen van de zonneboot en deze aan elkaar presenteren.

Adviserende rol

Wij steunen Solar Boat financieel en hebben een belangrijke adviserende rol. Dit advies kan plaatsvinden op het gebied van engineering, het uitvoeren van analyses, het bieden van composietgerelateerde hulp en projectmanagement. De onderwerpen die dit jaar aan bod komen, zijn op het gebied van communicatie en verschillende technische onderdelen van de boot, zoals de hydrofoils, romp en stuwkracht.

 

Analyses en simulaties

Het team van Solar Boat Twente voert verschillende analyses en simulaties uit en werkt in detail met FEM-modellen. TCPM ondersteunt, adviseert en controleert de berekeningen van de jonge engineers. Deze hulp wordt veelal geboden door Theo de Gruiter, competentie center leider analyse, en andere medewerkers met diepgaande kennis over analyses en simulaties.

 

Duurzame oplossingen voor de maritieme sector

Het is mooi om onze technische expertise aan de studenten over te kunnen dragen en betrokken te zijn bij de innovatieve, duurzame oplossingen. We zijn er trots op om op deze manier een belangrijke toegevoegde waarde voor hen en de ontwikkelingen in de maritieme sector te vormen. We blijven hen ondersteunen, zodat ze optimaal kunnen presteren bij de komende wedstrijden en uiteindelijk tijdens de Solar Boat Challenge van 3 tot 8 juli in Monaco. 

Gerelateerde berichten

TCPM kennispartner Solar Boat Twente
Nieuws
TCPM kennispartner Solar Boat Twente
Kick-off samenwerking TCPM en Solar Boat Twente
Nieuws
Kick-off samenwerking TCPM en Solar Boat Twente