Denk hierbij aan problemen waarbij plasticiteit, contact, instabiliteit of zeer grote vervormingen een rol spelen.
De snel veranderende markt en sterk verkorte levensduur van producten dwingt fabrikanten tot een effectief productontwikkelingsproces. Een kortere terugverdienperiode vergroot immers het risico. Hoe mooi zou het zijn als u vóór fabricage de betrouwbaarheid en functionaliteit al maximaal kon voorspellen?
Betrouwbaar en solide
De kracht van een Finite Element Methode of Analysis (FEM) is dat deze inzicht biedt in het gedrag van complexe constructies onder bepaalde omstandigheden. Achteraf, ter verklaring van bijvoorbeeld vervorming, vermoeiing of eigenfrequentie, om vervolgens producten of machines te verbeteren. Maar liefst natuurlijk vooraf, in de productontwikkelingsfase, zodat dit zo veel mogelijk ‘first time right’ gebeurt. Aantoonbare voorspelbaarheid van functionaliteit en betrouwbaarheid is een belangrijk pluspunt voor goedkeuring door certificerende instanties, wat weer helpt de time-to-market te verkorten.
Onze meerwaarde
TCPM voorziet u van betrouwbare en solide analyses, om zo samen tot inventieve, praktisch werkende en rendabele oplossingen te komen. Op basis van softwarematige en waar mogelijk ook handmatige sterkteberekeningen tonen we aan hoe een product zal functioneren in operationele condities. Dit doen we in (zeer gedetailleerde) simulaties. Onderzoek naar een breed spectrum van mechanische, thermische tot magnetische belasting resulteert in het ultieme ontwerp, gebruikmakend van de optimale combinatie van materialen. Dit uiteraard conform de eisen aan sterkte en stijfheid. Nieuwe technologieën zoals 3D-printing stellen ons in staat steeds preciezer te engineeren en zo materiaal (en kosten!) te besparen.
Benieuwd hoe FEM u op voorsprong zet? Neem dan contact op met Erik van de Vrugt, technisch directeur bij TCPM
Met de door ons zogenoemde “high-performance materials and structures” (HMS) maken wij een verdiepingsslag binnen FEM / Analyse. De activiteiten in dit focusgebied richten zich op het ontwerp en de numerieke analyse van materialen en constructies waaraan hoge prestatie-eisen worden gesteld. We maken een onderscheid tussen FEM en HMS om de mate van complexiteit van de berekeningen te duiden.
Betrouwbare oplossingen
TCPM kent een lange geschiedenis in numerieke analyses (simulaties) van vooral constructies; zoals mechanische analyses van windturbinecomponenten of thermische analyses van elektronicacomponenten. Met tevens een uitgebreide ervaring in verificatie en validatie van simulatiemodellen heeft TCPM alle kennis in huis voor het leveren van betrouwbare oplossingen.
Numerieke analyse wordt gebruikt om de (complexe) eigenschappen van een product te analyseren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld trillingseigenschappen, weerstand tegen stootbelasting, residuele thermische spanningen en afdichtingseigenschappen van pakkingen. Onze specialisten op het gebied van numerieke analyse optimaliseren de prestaties en betrouwbaarheid van de producten en processen.
Onze meerwaarde
Focus
Binnen het focusgebied HMS richt TCPM zich niet op één specifieke industrie, maar op alle industrieën waar de kennis van de onderliggende numerieke modellen van belang is. Enkele voorbeelden van analyses waarmee opdrachtgevers worden geholpen:
Denk hierbij aan problemen waarbij plasticiteit, contact, instabiliteit of zeer grote vervormingen een rol spelen.
Denk hierbij aan plaatvervormings- of spuitgietproducten.
Denk hierbij aan scheur-/delaminatie initiatie en progressie.
Denk hierbij aan het berekenen van de temperatuurverdeling in complexe elektronica-componenten of in vliegtuigcomponenten.
Temperatuurverdeling beïnvloedt vervorming, vervorming beïnvloedt de overdracht van warmte, waardoor de temperatuur verandert en daardoor de vervorming ook.
Denk hierbij aan stroming door leidingsystemen en stroming in en rond gebouwen.
Stroming van een medium geeft een drukverdeling op een constructie, de constructie vervormt waardoor de stroming verandert en daarmee verandert ook de drukverdeling.
TCPM weet waar de theorie afwijkt van de praktijk en welke invloed dat heeft op de numerieke simulatieresultaten. De theoretische kennis van de vaste mechanica en vloeistofmechanica en de praktische kennis van productiemethodieken maken TCPM de perfecte partner in uiteenlopende projecten.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en onze inzet om samen te komen tot de best renderende oplossing.
Software waarmee wij werken
Mechanisch CAE: Ansys, Femap-NEINastran, MathCAD, Tekla, Advance Steel
We helpen u graag met onder meer:
Bijvoorbeeld bij de volgende belastingen:
Werkwijze
Onze toegevoegde waarde ligt in het feit dat we kennis hebben van zowel engineering, projectmanagement als industriële veiligheid. Die kennis bundelen we in het TCPM Framework, een integrale ontwerpmethodiek. Of het nu gaat om een nieuw ontwerp of om het optimaliseren van een bestaand ontwerp, met het TCPM Framework volgen onze engineers bij elke opdracht steeds eenzelfde eenduidige en beproefde werkwijze. Zo bent u verzekerd van het best renderende productie(hulp)middel dat voldoet aan de betreffende wettelijke eisen.
Samenwerkingsvormen
Om optimaal aan te sluiten bij uw vraag, bespreken we graag samen met u welke samenwerkingsvorm het beste past bij het project en uw wensen.