In het kader van de klimaatambities gaat Nederland de komende jaren flinke stappen zetten met het verduurzamen van de elektriciteitsvoorziening. Windenergie op land en op zee moeten in belangrijke mate gaan bijdragen aan het realiseren van een klimaatneutrale energievoorziening in 2050. Afgaand op de huidige doelstelling van het kabinet rond windenergie op zee – 21 GW rond 2030 – voorzien offshore windmolens dan bijvoorbeeld in circa 75% van de huidige elektriciteitsbehoefte. TCPM heeft ruim 25 jaar ervaring in onshore en offshore windenergie engineering, lees meer en benut onze expertise!
Genoemde ambities en ontwikkelingen bieden mooie kansen voor u als windturbinebouwer of toeleverancier in deze branche. Mocht u daarbij tegen (capaciteits)vraagstukken aanlopen – of het nu gaat om modelling en construction of FEM-analyses en assessment – maak dan gebruik van onze brede kennis en expertise en internationale ervaring met uiteenlopende ontwerpen op dit terrein.
TCPM houdt zich al ruim 25 jaar bezig met onshore en offshore windenergie engineering. Gedurende die tijd zijn we betrokken geweest bij elke stap in de windturbineontwikkeling: van tweebladige en driebladige windturbines, windturbines met een vermogen van enkele kW tot de huidige multi-MW-range, geared en direct drive, upwind en downwind. Onze mechanisch engineers ondersteunen u van PvE, conceptontwerp (3D en 2D CAD), door- en uitontwikkeling tot integratie van componenten en internals in toren, nacelle, generator en rotor. Ook bij tooling design staan wij u terzijde. Daarnaast kunnen onze FEM-specialisten u voorzien van betrouwbare en solide FEM-analyses aangaande het functioneren in operationele condities, ondermeer ter ondersteuning van certificeringsaanvragen.
Tot slot hebben wij ook specialisten in huis op het vlak van industriële automatisering, industriële veiligheid en projectmanagement. Dankzij die korte lijnen kunnen wij u vanuit een breed perspectief ondersteunen – een belangrijk plus gezien het multidisciplinaire karakter van windturbineontwikkeling.
Onze toegevoegde waarde ligt in het feit dat we kennis hebben van zowel engineering, projectmanagement als industriële veiligheid. Die kennis bundelen we in het TCPM Framework, een integrale ontwerpmethodiek. Of het nu gaat om een nieuw ontwerp of om het optimaliseren van een bestaand ontwerp, met het TCPM Framework volgen onze engineers bij elke opdracht steeds eenzelfde eenduidige en beproefde werkwijze. Zo bent u verzekerd van het best renderende productie(hulp)middel dat voldoet aan de betreffende wettelijke eisen.
Samen kansen in deze sterk groeiende windenergiemarkt verzilveren? Neem dan contact op met Erik van de Vrugt, technisch directeur bij TCPM.
Wij hebben alle benodigde systemen en software tot onze beschikken voor windenergy engineering.
Om optimaal aan te sluiten bij uw vraag, bespreken we graag samen met u welke samenwerkingsvorm het beste past bij het project en uw wensen.