Engineering

Uw uitdagingen zijn onze doelstellingen

Engineers van TCPM… dat betekent samenwerken met inspirerende, slimme en gepassioneerde vakmensen. Specialisten die dagelijks hun diepgaande kennis combineren met het vermogen om vanuit een ander perspectief te analyseren.

Wij werken aan uw projecten vanuit één van onze kantoren (in-house) of bij u op locatie (on-site). 

Voor innovatieve OEM-ers en productiebedrijven ontwikkelen wij productiemiddelen of
productiehulpmiddelen die veilig om mee te werken zijn, maar ook functioneel, betrouwbaar, maakbaar, kosten effectief én duurzaam zijn.
Doordat onze engineers een gedegen proces doorlopen, kunnen zij -en onze opdrachtgevers- reproduceerbaar kwaliteit leveren. Wij streven ernaar onze opdrachtgevers succesvoller te maken.

Hoewel een eenmalig contact uiteraard welkom is, streven wij naar een langdurige relatie met onze opdrachtgevers. Op die manier kunnen wij sneller schakelen en beter inspelen op uw behoefte op het moment dat u behoefte heeft aan extra engineeringscapaciteit. Die engineeringscapaciteit bieden wij u vanuit één van onze vijf vestigingen (in-house) in Nederland, of gewoon bij u op locatie (on-site). 

Farm-out

Kent uw engineeringsafdeling een sterk variërende engineeringsbehoefte door bijvoorbeeld een grillig orderverloop? Dan biedt TCPM u een kwalitatief passende oplossing: Farm-out.

Farm-out is een structurele samenwerking, waarbij in essentie de ontwikkeling van een product (deels) wordt uitbesteed. TCPM krijgt de gelegenheid om bekend te raken uw organisatie: met de techniek, systemen, werkwijze én medewerkers. Uiteraard neemt TCPM daarmee ook een deel van de inspanning voor haar rekening, namelijk om het gewenste prestatieniveau te bereiken binnen het afgesproken tijdsbestek.

Een goede oplossing wanneer voor u het verschuiven van levertijden niet (meer) mogelijk is en het verkorte van levertijden het verschil maakt tussen winst en verlies. Met een Farm-out oplossing hoeft u niet telkens opnieuw mensen in te werken. Uw organisatie verzekert zich hierbij van relevante flexibele capaciteit, kennis, schaalgrootte en slagkracht.

Allrounders en specialisten

TCPM beschikt over breed ontwikkelde engineers die hun sporen in de industrie ruimschoots verdiend hebben. Engineers met brede kennis, die indien nodig ook graag de diepte in duiken of elders op zoek gaan om aanvullende informatie en kennis te halen. Allrounders die weten wat werkt en wat niet!

Expertteams

Wie wil inspelen op de veranderende markt, moet kennis delen. Daarom werkt TCPM met expertteams die continu de kennis en ervaring van onze ingenieurs en adviseurs bundelen. Kennis die wij graag met u delen! 

Een expertteam kan -bijvoorbeeld- bestaan uit de expertises projectmanagement, contractmanagement, proces-/leadengineering, besturingstechniek, industriële veiligheid (CE, ATEX, arbo) en lijnoptimalisatie (WCM).

Competence center

Binnen een kenniseconomie neemt de druk op organisaties steeds meer toe. Het snel kunnen inspelen op de (veranderende) markt bepaalt steeds meer de concurrentiekracht.
Dit vraagt van organisaties een veel grotere mate van flexibiliteit, wendbaarheid en innovativiteit dan voorheen. Binnen organisaties groeit het besef dat mensen hierin een belangrijke sleutel vormen.

Mensen worden steeds meer de kritische factor voor het succes van een onderneming. Competenties zijn in deze context de verbindende schakel tussen bekwaamheden van medewerkers en de doelen en ambities van uw organisatie en projecten. Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen heeft TCPM een vijftal Competence Centers opgericht. Klik op één van onderstaande links voor meer info m.b.t. deze Competence Centers.
Dynamische machinebouw

Dynamische machinebouw is een vorm van machinebouw waarbij sprake is van snel lopende machines met veel aandrijftechniek en bewegingen in een compacte ruimte. De machines zijn precies afgestemd op de gewenste karakteristiek van produceren. Voorbeelden hiervan zijn verpakkingsmachines, ...

Fijnmechanica

Innovatieve OEM-ers en de producerende industrie in de high-tech sector ervaren voortdurende verkorting van de product lifecycle en een constante prijsdruk. Deze maken niet alleen het reduceren van ontwikkeltijden maar ook operational excellence noodzakelijk. De juiste dingen doen... en óók nog ...

Analyse/FEA

De snel veranderende markt en sterk verkorte levensduur van uw product noodzaakt tot een effectief productontwikkelingsproces. Uw terugverdienperiode neemt af, waardoor uw risico toeneemt.
Zou het daarom niet prettig zijn als u vóór de fabricage van uw product al een maximale ...

Industriële automatisering en vision

TCPM beseft als geen ander dat automatisering een middel is en geen doel op zich. Industriële Automatisering helpt u bij het behalen van uw doelen. Welke doelen wilt u met uw automatisering behalen? Hogere efficiëntie, verbeterde veiligheid, verlagen van uitvalrisico of meer flexibiliteit? Bij TCPM ...

Windenergie

Al bijna 20 jaar houdt een bescheiden, maar deskundige groep mechanische engineers binnen TCPM zich bezig met windpower. Wij zijn er dan ook trots op dat wij bij nagenoeg alle belangwekkende Nederlandse initiatieven op het gebied van windturbine-ontwikkeling betrokken waren. Van kleine turbines met ...

ENGINEERING SUPPORT

Externe resources flexibel inzetten

Tijdens piekmomenten, capaciteitsbeperkingen, speciale projecten of om specifieke expertise in huis te halen is TCPM uw partner. Waar nodig is ons personeel aanvulling op uw engineering. Dit betekent dat u kunt profiteren van gekwalificeerde ondersteuning en ondertussen behoudt u de volledige flexibiliteit zonder permanente belasting van uw budget.

  • Project doelen behalen, ook bij krappe planningen
  • Uw budgetten efficienter gebruiken
  • Specifieke project afhankelijke knowhow / expertise flexibel inzetten

Gespecificeerde vraagstukken in competente handen geven

Er zijn vraagstukken/projecten die men goed kan specificeren. Wij bieden u de juiste organisatie voor het oplossen van deze vraagstukken conform de vooraf overeengekomen kosten.

Mochten wij overhoop niet zelf de juiste expertise in huis hebben dan hebben wij via ons partnernetwerk direct toegang tot zeer gespecialiseerde deskundigen.

  • Projectgroepen bij u op locatie of juist vanuit één van onze kantoren
  • Via partnernetwerk toegang tot gespecialiseerde deskundigen

In-house engineering

Meer info over onze competence centers of
wilt u engineeringswerkzaamheden uitbesteden?

Erik van de Vrugt
Erik van de VrugtTCPM Engineering
technisch directeurT. +31 (0)88 220 14 11
E. e.van.de.vrugt@tcpm.nl

On-site engineering

Flexible engineering capaciteit of expertise nodig op uw locatie?
Wij zijn actief in uw regio!

Stan Pompen
Stan PompenTCPM Zuid / West / Oost
BU-manager IP

vestigingsmanager

T. +31 (0)88 220 14 14
E. s.pompen@tcpm.nl

Theo Jonker
Theo JonkerTCPM Midden
vestigingsmanager

T. +31 (0)88 220 15 10
E. t.jonker@tcpm.nl
Roland Dokter
Roland DokterTCPM Noord
vestigingsmanager

T. +31 (0)88 220 16 07
E. r.dokter@tcpm.nl

Projecten

Hieronder ziet u een actueel overzicht van projecten binnen het kennisgebied ENGINEERING die TCPM succesvol heeft uitgevoerd in opdracht van onze klanten. Deze expertise bieden wij u vanuit één van onze vijf vestigingen in Nederland, of gewoon bij u op locatie.
Productielijn voor Numico

Productielijn voor Numico

Opdrachtgever: NUTRICIA, CUIJK Duur van het project: 10 maanden Het project: Met gezamenlijke inzet van de kennisgebieden Optimalisatie, Veiligheid en Lees meer
Een real-time simulator van een diesel UPS

Een real-time simulator van een diesel UPS

Opdrachtgever: Hitec Power Protection B.V., Almelo Omschrijving: TCPM heeft een real-time simulator van een diesel UPS voor Hitec Power Protection Lees meer
Transport van ijsbekers en deksels

Transport van ijsbekers en deksels

Opdrachtgever: Selo packaging BV Selo packaging BV levert en implementeert machines, installaties en systemen die ingezet kunnen worden om producten Lees meer
  • 1
  • 2

Onze engineers werken met onderstaande software om uw doelen te bereiken

MECHANISCH CAD: SolidWorks, Solid Edge, Inventor, I-deas, NX, Catia, AutoCAD, CREO
MECHANISCH CAE: Ansys, Femap-NEINastran, MathCAD, Tekla, Advance Steel
ELEKTRISCH CAD: EPLAN, ELCAD
INDUSTRIËLE AUTOMATISERING PLC: Beckhoff, Rockwell , Siemens | TALEN: .NET, C++, C#, Java | Vision: MVTeC / Halcon
PROCESS: Revit, AutoCAD (P&ID)
PROJECTMANAGEMENT: MS Project, Primavera

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 kantoren in Nederland. We groeien al meer dan 30 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle kantoren

©2021 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken