Industriële veiligheid

Industriële Veiligheid

Absolute veiligheid is onze maatschappij vrijwel onmogelijk. Daarom is het belangrijk om u te richten op het beheersen van risico's. Wij begrijpen dat veiligheid niet uw corebusiness is.

Voor het Veiligheidsteam van TCPM is veiligheid echter wél dagelijkse kost. Onze adviseurs en veiligheidskundigen zijn dan ook uw partner bij het identificeren - en het aandragen van oplossingen- voor deze risico’s. Of uw risico’s nu liggen op het gebied van Productveiligheid, Procesveiligheid, Arbeidsveiligheid of Safety management.

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN

Veiligheid staat voorop! Maar we zijn vaak gebonden aan wet – en regelgeving. Onze kennis en expertise van de veiligheid wet- en regelgeving zetten wij graag voor u in. Met onze praktische expertise en pragmatische insteek, gaan wij samen met u op zoek naar een praktische oplossing voor uw organisatie. Of uw vraag nu ligt op het gebied van Machineveiligheid, Procesveiligheid, HSE management of het implementeren van een veilige cultuur in uw organisatie.

Machineveiligheid

Een veilige machine is de basis voor een veilige werkomgeving van uw medewerkers. Uiteraard denkt u nu eerst aan een productielijn, of een verpakkingsmachine. Maar wist u dat ook sluiscomplexen, bruggen en rioolwaterzuiveringsinstallaties ook onder machines worden geschaard? Onze veiligheidskundigen hebben de expertise in huis om ervoor te zorgen dat uw machines in een veilige staat komen en blijven, zodat uw medewerkers veilig kunnen werken.

Wij hebben kennis van:
 • Veiligheid
 • CE-markering
 • Functionele veiligheid (SIL/PL)
 • Richtlijn Arbeidsmiddelen en
 • Warenwetbesluit Drukapparatuur

Procesveiligheid

Uw installaties moeten aan behoorlijk veel wet- en regelgeving voldoen. Denk bijvoorbeeld aan ATEX, BRZO-PBZO, de ARIE-regeling en de warenwetregeling drukapparatuur. De veiligheidskundigen van TCPM hebben de kennis in huis om uw installatie gedurende de gehele levensduur te laten voldoen aan deze wet- en regelgeving.

U kunt onze experts inschakelen voor:
 • ATEX 153
 • ATEX 114
 • ARIE
 • BRZO-PBZO
 • HAZOP

Blogs/nieuws IV

Expertise Industriële veiligheid

RI&E

TCPM introduceert de Participatie-RIE

Worstelt u met de verplichtingen uit de RI&E, gevaren in uw productie of onveilige situaties bij procesverstoringen? Lijkt de opvolging van de RI&E-uitkomsten u output te gaan kosten?

Uitvoering of toetsing 

Gevaren of onveilige situaties ...

Drukvaten & Drukapparatuur

Actuele wet-en regelgeving drukvaten en drukapparatuur

Als ondernemer in de industriële machinebouw of in de food- of feed-sector wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving en de stand der techniek. TCPM helpt u daarbij.

Nieuwe Europese Richtlijnen

Wetgeving is constant in ...

CE-markering

CE-markering: Veilige machines binnen de EER (Europese Economische Ruimte)

Wanneer u een product op de markt brengt, wilt u uiteraard dat dit veilig is. CE-markering is dé markering die aantoont dat u een veilige machine levert of gebruikt. Maar hoe pakt u dit aan? Het begint bij gezond ...

ATEX 114 en ATEX 153

Actuele wet- en Regelgeving ATEX

Als fabrikant van EX-apparatuur of als ondernemer in de procesindustrie wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving en de stand der techniek. TCPM helpt u daarbij.

Nieuwe Europese Richtlijnen

Als fabrikant, importeur, distributeur of ...

Direct contact!

Erik van de Vrugt
Erik van de VrugtTechnisch directeur
T. +31 (0)88 220 14 11
E. e.van.de.vrugt@tcpm.nl

Scans / whitepapers / checklisten

Hieronder ziet u een actueel overzicht van whitepapers en checklisten. Samenwerken is kennis delen. Mochten er vragen zijn n.a.v. deze documenten dan kunt u contact met ons opnemen via iv@tcpm.nl of +31 (0)88 220 1556.

Projecten

Hieronder ziet u een actueel overzicht van projecten binnen het kennisgebied INDUSTRIËLE VEILIGHEID die TCPM succesvol heeft uitgevoerd in opdracht van onze klanten. Deze expertise bieden wij u vanuit één van onze vijf vestigingen in Nederland, of gewoon bij u op locatie.
CE-markering Axios XRF Spectrometer

CE-markering Axios XRF Spectrometer

Opdrachtgever: PANALYTICAL B.V., ALMELO Het toetsen van de Axios XRF Spectrometer aan de Richtlijn en het beoordelen van de handleidingen.Probleemstelling:Afstemming Lees meer
Productielijn voor Numico

Productielijn voor Numico

Opdrachtgever: NUTRICIA, CUIJK Duur van het project: 10 maanden Het project: Met gezamenlijke inzet van de kennisgebieden Optimalisatie, Veiligheid en Lees meer
Veilig werken bij GLT-PLUS

Veilig werken bij GLT-PLUS

Opdrachtgever: GLT-PLUS GLT-PLUS houdt zich bezig met het uitvoeren van Preventief en Correctief Onderhoud en Modificaties op NAM installaties. GLT-PLUS Lees meer
 • 1
 • 2

Onze engineers werken met onderstaande software om uw doelen te bereiken

MECHANISCH CAD: SolidWorks, Solid Edge, Inventor, I-deas, NX, Catia, AutoCAD, CREO
MECHANISCH CAE: Ansys, Femap-NEINastran, MathCAD, Tekla, Advance Steel
ELEKTRISCH CAD: EPLAN, ELCAD
INDUSTRIËLE AUTOMATISERING PLC: Beckhoff, Rockwell , Siemens | TALEN: .NET, C++, C#, Java | Vision: MVTeC / Halcon
PROCESS: Revit, AutoCAD (P&ID)
PROJECTMANAGEMENT: MS Project, Primavera

Onze aanpak voor groei

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 kantoren in Nederland. We groeien al meer dan 30 jaar, samen met onze klanten. Die kennen we dan ook door en door. 

Ook groeien? Wij helpen u met complete en integrale oplossingen voor uw industriële omgeving. We maken industriële bedrijven beter door strategisch meedenken te koppelen aan een slimme en praktische aanpak. Onze combinatie van engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.

Contact

Hoofdkantoor TCPM

Boogschutterstraat 40
7324 BA Apeldoorn

T. +31 (0)88 220 14 00
E. tcpm@tcpm.nl 

Bekijk alle kantoren

©2022 TCPM. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken